masalinka

Masalinka

Çocuklar hayatımızın en önemli parçası ve geleceğimizin teminatıdır. Günümüzde kitap okumaktan ve eğitsel oyuncaklardan uzak kalan çocuklarımız, televizyon ya da bilgisayar bağımlısı olmakta. Bu da çocuklarımızın hem zihinsel, hem de fiziksel gelişimlerini olumsuz olarak etkiliyor. Özellikle çalışan ebeveynlerin çocuklarında bu problemlerle daha sık rastlanılıyor. Çocuklarına yeterince vakit ayıramayan ebeveynler, çocuklarının çok erken yaşlarda cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarla buluşmasına neden oluyor.

Bu da çocukların, yaşlarına ve gelişimlerine uygun olmayan oyun ve içeriklerle karşılaşmasına neden olarak, çocuklarda bağımlılık yaratıyor. Masalinka olarak, çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmak ve daha iyi gelişmelerini sağlamak için yola çıktık ve hizmetlerimizi bu kapsamda geliştirerek arttırmaktayız. Hedefimiz, geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızın saklı kalmış becerilerinin ortaya çıkmasına ve bilimsel olarak geliştirilmesine katkı sağlamaktır.

Hakkımızda

Çocuklarımızın oyun oynayarak ve kitap okuyarak sağlıklı bir şekilde öğrenme becerilerinin gelişmesine katkı sunmak için 2018 yılında faaliyetlerimize başladık. Sektördeki bu konudaki eksikliği, yaptığımız araştırma ve incelemeler çerçevesinde, bilimsel açıdan tamamlamayı hedefledik. İlk olarak Çocuk kitabevi ve Hayal tasarım atölyeleri olarak faaliyetlerimize başladık, burada amacımız çocukların ufuklarını daha ileriye taşıyabilmelerine katkı sağlamaktır.

Faaliyetlerimizde öncelikle 0 ile 14 ay arasındaki yaş grubundaki çocukların kitapla buluşmasını önceledik ve her yaş grubu için ayrı hazırlanmış, çocuk kitapları satışlarına başladık. Bu kitapları özellikle, çocukların bulundukları yaşlara göre okuyabilme seviyelerine uygun olarak belirledik.

Çocuklarımıza edebiyatı sevdirmek için edebiyat kitapları ile buluşturarak, aynı zamanda düşünme becerilerinin gelişmesine de katkıda bulunuyoruz. Kitap satışının yanı sıra, 3 ile 14 yaş arasındaki çocukların zihinsel becerilerini geliştirmek ve pratiğe dönüştürmek için atölye çalışmaları da yaptık. Atölye çalışmalarımızı da, okul öncesi öğretmenlerimizin önerdiği ve her yaş için ayrı olarak belirlediğimiz kitapları esas alarak gerçekleştirdik.

Çocuklarımız, öncelikle kendilerine verilen kitapları okudu, daha sonra ise seçilen kitapla ilgili uygun atölye ortamı yaratarak okuduklarını canlandırma imkanı buldular. Çocuk gelişiminde en önemli unsur olarak kabul ettiğimiz kitaplar, faaliyetlerimizin her aşamasının temelini oluşturmuştur. Masalinka olarak, çocuklarımızın gelişimine özel olarak seçilmiş bu kitaplar sayesinde katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.

Bu nedenle de, öncelikle kitap sevgisini ve kitap okuma alışkanlığını çocuklarımızda oluşturmaya çalıştık, bunun için de çalışmalarımıza seviyeye uygun ve ilgi çeken kitaplardan başladık. 18 ile 36 ay yaş grubu arasında olan çocuklarımızın atölye çalışmalarını, ebeveynleri ile beraber gerçekleştirerek aynı zamanda ebeveynlere de işin mutfağında birlikte olma imkanı tanıdık.

36 ile 72 ay yaş grubunda bulunan çocuklarımıza ise, atölye çalışmalarımız esnasındaki faaliyetlerimize duyusal çalışmalar da ilave ederek, gelişmelerine katkıda bulunduk. Çocuklarımız böylece, yaş gruplarına uygun olarak görsel, işitsel ve duyusal olarak da uyarılarak, becerilerini ortaya çıkarma fırsatı bulabildiler. Masalinka olarak, 6 ile 12 yaş grubunda bulunan çocuklarımızın sanatsal becerilerinin gelişmesini de, yaşlarına uygun sanatsal teknikleri öğreten kitaplarla birleştirerek sağlamaya çalıştık. Bu yaştaki çocuklarımızın önce hikayeleri okutarak anlamalarını, daha sonra da hikayeleri tartışarak sanatsal teknikleri kullanmalarını sağlamak.

Çocuklarımızın sanatsal becerilerinin ortaya çıkarılmasını ve sanata karşı sevgilerinin artmasını ise ahşap oyuncak, resim ve seramik atölyelerimizdeki faaliyetlerimizle gerçekleştirdik. Çocuklarımızın sanatsal açıdan her yönden gelişmesini sağlamak maksadı ile Masalinka Çocuk Tiyatro kulübünü kurduk. Çocuklarımız bu tiyatroda, seçtikleri hikayeleri canlandırma imkanı buldular.

Ayrıca, işin mutfağında bulunarak kendi tasarladıkları oyunları, tiyatro kulübümüzde sahneleterek hayal güçlerinin ve sanatsal becerilerinin birlikte gelişmesine katkı sunduk. KAHEV ile işbirliği yaparak, her yıl bir kez olmak üzere çocuklarımızın tiyatro kulübünde büyük gösteri sergilemesini sağladık. Bu gösterilerden elde ettiğimiz gelirleri ise KAHEV’e bağışlayarak, çocuklarımızın diğer çocuklar için sahne almasını ve böylece yardımlaşma ruhunun da gelişmesini sağladık.

Çocuklarımızın fikir sahibi, yaratıcı, hayal kurabilen ve kendi yeteneklerini fark ederek bunları kullanabilen birer birey haline gelmeleri için her zaman kitapları merkeze koyduk. Denizli’de sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi, sadece ilimizde sınırlamayarak tüm ülke çocuklarımıza da ulaştırmayı hedefledik. Bu nedenle de, kısa sürede tüm ülke çapında tanınan ve ilgi gören e-ticaret sitemizi kurduk. Masalinka olarak çocuklarımıza zarar veren ekranlardan uzak tutarak, zihinsel gelişimlerini daha bilimsel yollardan sağlamak için Linka markamızı oluşturmak.

Bu marka üzerinden, Türkiye’nin her noktasına çocuk gelişimi üzerinde önemli katkıları olduğu kanıtlanmış ürünlerimizi, çocuklarla buluşturmaktayız. Masalinka’nın ahşap oyuncak mutfağı gibi çocuklarımız için özel olarak üretilmiş bu ürünlerimiz ile çocuklarımız, bizzat işin mutfağında bulunarak, hayal güçlerini kullanıp değişik oyunları kurgulayabilirler. Yerli ve doğal olan bu ürünlerimizin hepsinin birer hikayesi bulunuyor. Böylece çocuklarımız, zararlı oyunlardan etkilenmeden kendi yerli oyunlarını ortaya koyabilirler. Masalinka ailesi olarak hedefimiz, geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızın saklı kalmış becerilerinin ortaya çıkmasına ve bilimsel olarak geliştirilmesine katkı sağlamaktır.

Çocuk Kitapları

Sitemizde bulunan çocuk kitapları kategorimizin zenginliği ve bilimselliği açısından sektörde rakip tanımıyoruz. Çocuklarımıza okumayı sevdirmek için tüm kitaplarımızı sektördeki deneyimlerimiz ve uzun süren araştırmalarımızda, okul öncesi öğretmenlerimizin incelemeleri ile oluşturduk. Kitaplarımızın incelenmesi için hem alfabetik sıra ile hem de yaş gruplarına göre arama imkanı sağladık. Kitap kategorimizde minikler başlığı altında, okul öncesi eğitim için yaşı küçük olan çocuklarımızı, okul öncesi eğitime hazırlayıcı kitaplar bulunuyor.

Okul öncesi başlığı altında ise, çocuklarımızın okul öncesi eğitiminde destek olacak kitaplarımız bulunuyor. Bu kategoride, birinci sınıftan 8’nci sınıfa kadar eğitim gören öğrencilerimize, yaş gruplarına uygun zeka geliştirici ve ilgi çekici eserler bulunuyor. Çocuklarımız kitap okuma alışkanlığı kazanırken, bir yandan da öğrenme becerilerini geliştiriyorlar. Çocuk kitapları kategorimizde ayrıca, yaşlara göre hazırlanan çocuklar için felsefe, sessiz kitaplar ve etkinlik kitaplarımızda bulunuyor.

Diğer Ürünlerimiz

Masalinka olarak, çocuklarımızın gelişmesini sağlamak için özel olarak üretilen tüm ürünlerimizde, öncelikle çocuklarımızın sağlığını ön planda tutuyoruz. Tüm ürünlerimizde kullanılan malzemeler, Avrupa standartlarına uygun ve sağlık bakanlığı onaylıdır. Ürünlerimiz, her yaş grubu çocuğun özellikleri göz önünde bulunarak tasarlanmıştır. Başta oyuncaklar olmak üzere tüm ürünlerimiz, özellikle küçük yaş gruplarındaki çocuklara zarar vermeyecek ebat ve özelliklerde bulunurlar.

Setlerimiz incelendiğinde seçilen setle ilgili hikayeye de ulaşılabiliyor, çocuklarımız bu hikayelerden faydalanıp kendi hayal güçlerini de birleştirerek oyunları daha rahat kurgulayabiliyorlar.

Ürünlerimiz; ahşap oyuncaklar, duvar dekorasyonu ile aksesuarlar gibi çocuklarımızın kullanmaktan zevk alacağı zengin çeşitlerden oluşur. Çocuklarımızın okudukları kitapları muhafaza edilmesi ve yanında taşıyabilmesi için linka markası ile tasarladığımız, pratik ve estetik görünümlü çanta çeşitlerimiz de bulunuyor. Duvar dekorasyonu kategorimizde ise; bebek ve çocuk odalarının duvarlarını süsleyecek, cam tablo ve hayvan figürü çeşitlerimiz bulunmakta. Tamamen sağlıklı malzemelerden üretilen bu ürünlerimiz, bebek odalarında dahi gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor.

Linka ahşap setlerimizin çeşitliliği konusunda da de sınır tanımıyoruz. Ürünlerimiz uzun ömürlü ve her yaş çocuk için zevkle kullanılabilecek, özel malzemelerden üretilmiştir. Ürünlerimizde sivri köşeler olmadığından yaralanma korkusu olmadan güvenle kullanılabilir. Ürünlerimizde kullanılan boyalar EN 71 sertifikasına sahip olup, su bazlı boyalardır. Ahşap setlerimizin de birer hikayesi bulunduğundan, çocuklarımız bu hikayelere göre kurgu yapabiliyor, daha zevkli zamanlar geçirirken aynı zamanda da eğitiliyorlar. Ebeveynlerimiz bu setleri alırken, içinde setle ilgili hazırlanmış hikayenin bulunduğu kitapları da ücretsiz olarak alarak, çocuklarımızın kitap sevgisinin artmasına katkı sağlayabilirler.

Bu setlerimiz içinde her zevke hitap edebilecek çok sayıda ürünlerimiz bulunuyor. Ürünlerimiz arasında bulunan çocuk aksesuarları da, her yaş grubu için özel olarak hazırlanmıştır. Annelerimize, çocuklarını çok daha rahat uyuyabilmeleri için en çok sevilen hayvan figürlerinden tasarlanmış, uyku arkadaşlarımız da bulunuyor. Bu arkadaşları, çocuklarımız uyku haricinde de yanlarından ayırmayacaklar. Çocuklarımıza, kendilerini hikaye kahramanı gibi hissedecekleri, özel malzemelerden üretilen, hayal mat çeşitlerimizi de sunuyoruz.

Bu matlarla birlikte de, hikaye kitaplarını da hediye ediyoruz. Linka markalı ürünlerimiz arasında birbirinden güzel ağaç evi setlerimiz ile çocuklarımıza yazma ve boyamayı sevdirecek kalemlik çeşitlerimiz bulunuyor. Ürünlerimiz, çocukların tek başına ve ebeveynleri ile birlikte oynanabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ürünlerimiz sayesinde, özellikle annelerimiz çocukları ile daha çeşitli oyunlar oynayarak, daha rahat iletişim kurabilirler.

Bloga dön